piątek, 22 listopada 2013

Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą.



Koniec z nudnymi mielonymi smażonymi w bułce tartej na tłuszczu. Przedstawiam kotleciki mielone ze świeżym szpinakiem i fetą doprawionych dużą ilością aromatycznego tymianku.


Składniki:


- mięso mielone (500g)
- szpinak świeży (250g)
- feta (200g)
- jajko
- cebula
- tymianek suszony (łyżka)
- papryka ostra, sól, pieprz


Sposób przygotowania:


Świeży szpinak oraz cebulkę posiekać drobno i wymieszać z mięsem mielonym, fetą oraz jajkiem. Doprawić do smaku sporą ilością tymianku, solą, papryką ostrą oraz pieprzem. Formować kotleciki i piec w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez około 40 minut aż lekko się zarumienią.



1 komentarz:

  1. Mój ulubiony obiad na stołówce szkolnej to był mielony z ziemniakami buraczkami. Ciekawy pomysł aby dzieciom przemycić szpinak, super :-))

    OdpowiedzUsuń