Koniec z nudnymi mielonymi smażonymi w bułce tartej na
tłuszczu. Przedstawiam kotleciki mielone ze świeżym szpinakiem i fetą
doprawionych dużą ilością aromatycznego tymianku.
Składniki:
- mięso mielone (500g)
- szpinak świeży (250g)
- feta (200g)
- jajko
- cebula
- tymianek suszony (łyżka)
- papryka ostra, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Świeży szpinak oraz cebulkę posiekać drobno i wymieszać z
mięsem mielonym, fetą oraz jajkiem. Doprawić do smaku sporą ilością tymianku,
solą, papryką ostrą oraz pieprzem. Formować kotleciki i piec w piekarniku
nagrzanym do 180˚C przez około 40 minut aż lekko się zarumienią.
Mój ulubiony obiad na stołówce szkolnej to był mielony z ziemniakami buraczkami. Ciekawy pomysł aby dzieciom przemycić szpinak, super :-))
OdpowiedzUsuń