poniedziałek, 30 września 2013

Cynamonowy francuz - najszybsze ciastka


Bardzo prosty przepis na szybkie ciasteczka cynamonowe. Idealne na jesienne lub zimowe wieczory.


Składniki:


- opakowanie ciasta francuskiego
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki mielonego cynamonu
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- mleko do posmarowania ciasta


Sposób przygotowania:


Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy mlekiem. Posypujemy cukrem, cynamonem oraz gałką muszkatołową. Ciasto zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki. Układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy po 7 minut z każdej strony w temperaturze 200˚C.





1 komentarz:

  1. Słodkie serduszka :) właśnie dlatego zawsze dobrze mieć w lodówce ciasto francuskie, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie na takie ciasteczka ochota:)

    OdpowiedzUsuń