środa, 18 grudnia 2013

Pasta do kanapek z pieczarek



Pasta z pieczarek przywołała we mnie wspomnienia z wczesnego życia studenckiego, gdzie czekając na pociąg często kupowałam sobie bułkę w stylu pizzerinka czy cebularz. Oczywiście tłuste, pozbawione błonnika, pełne złego cholesterolu i tylko Bóg wie jak zrobione. Poniżej przedstawiam już odchudzony i zdrowszy smak niezdrowych przekąsek.


Składniki:

- pieczarki (500g)
- cebula (1 duża sztuka)
- masło (czubata łyżka)
- tymianek, sól, pieprz


Sposób przygotowania:


Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Pieczarki zetrzeć na tarce i wrzucić na patelnię. Podsmażyć, doprawić solą, pieprzem oraz tymiankiem. Całość zmiksować. Można spożywać od razu lub na drugi dzień, chłodną (taka smakuje mi bardziej)





4 komentarze:

  1. Dodałabym do niej jeszcze trochę twarogu. I byłoby idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jwstem wielbicielką takich domowych past kanapkowych, a ta jest bardzo apetyczna:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. dla mnie najważniejsze , że kanapka jest bez mięsa,a pieczarki bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń
  4. robię identyczną, dodaję jeszcze gotowanego lub smażonego kurczaka;)

    OdpowiedzUsuń