wtorek, 3 grudnia 2013

Krakersy bardzo zdrowe i zielone



Robi się je bardzo szybko. W smaku też niczego sobie no i są przede wszystkim zdrową przekąską.


Składniki:


- groszek konserwowy (około 250g)
- szklanka mąki
- łyżeczka soli
- łyżka suszonego tymianku


Sposób przygotowania:


Groszek odcedzić i zmiksować Benderem na gładką masę. Dodać sól, tymianek oraz ¾ mąki. Wyrobić ciasto – nie powinno się kleić. Jeżeli tak jest należy dodać jeszcze trochę mąki. Blat podsypać mąką i rozwałkować bardzo cienko ciasto. Wykrawać kieliszkiem od wódki małe kółeczka i układać na blaszce do pieczenia. Piec około 5-10 minut w temperaturze 180˚C. Trzeba uważać by za bardzo się nie spiekły gdyż będą bardzo twarde i gorzkie.



1 komentarz:

  1. Interesujący przepis, bardzo oryginalny. Fajnie wyglądają te krakersiki :)

    OdpowiedzUsuń