Rewelacyjne
małe serniczki z nutą kokosową. Dobra przekąska dla dzieci
ponieważ twaróg zawiera dużo wapnia, który jak wiadomo jest
budulcem naszych kości. Dodatkowo dzieciom bardzo odpowiada ich
kształt. Łatwo je chwycić w malutkie paluszki i zjeść samemu.
Moja roczna córeczka je po prostu uwielbia.
Składniki na około 30 kuleczek:
- 300g twarogu półtłustego
- czubata łyżeczka masła orzechowego (ja użyłam migdałowego)
- płaska łyżka miodu
- 2 płaskie łyżki oleju kokosowego
- 100g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Olej
kokosowy rozgrzej jak by był płynny. Ja to zrobiłam w
mikrofalówce. Do dużej miski wrzuć twaróg, wlej miód, olej
kokosowy. Dodaj masło orzechowe oraz 1/3 wiórków kokosowy. Zmiksuj
blenderem. Następnie formuj małe kuleczki które od razu obtaczaj w
pozostałych wiórkach kokosowych. Wstaw do lodówki na co najmniej
godzinę.
też bym uwielbiała :D
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł
OdpowiedzUsuńOoo robiłam bardzo podobne tylko jeszcze w gorzkiej czekoladzie - są pyszne :)
OdpowiedzUsuń