środa, 29 listopada 2017

Kokosowe kulki twarogowe – zdrowa przekąska z dużą zawartością białka oraz wapnia. Dzieci je uwielbiają.


Rewelacyjne małe serniczki z nutą kokosową. Dobra przekąska dla dzieci ponieważ twaróg zawiera dużo wapnia, który jak wiadomo jest budulcem naszych kości. Dodatkowo dzieciom bardzo odpowiada ich kształt. Łatwo je chwycić w malutkie paluszki i zjeść samemu. Moja roczna córeczka je po prostu uwielbia.

Składniki na około 30 kuleczek:

  • 300g twarogu półtłustego
  • czubata łyżeczka masła orzechowego (ja użyłam migdałowego)
  • płaska łyżka miodu
  • 2 płaskie łyżki oleju kokosowego
  • 100g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:


Olej kokosowy rozgrzej jak by był płynny. Ja to zrobiłam w mikrofalówce. Do dużej miski wrzuć twaróg, wlej miód, olej kokosowy. Dodaj masło orzechowe oraz 1/3 wiórków kokosowy. Zmiksuj blenderem. Następnie formuj małe kuleczki które od razu obtaczaj w pozostałych wiórkach kokosowych. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz