czwartek, 15 grudnia 2016

Sałatka z mango, sera brie, orzechów pekan w sosie musztardowym


Taka sałatka to fajny pomysł na szybki lunch do pracy lub kolację. Słodkie mango w połączeniu z wyrazistym w samku serem pleśniowym to bardzo przyjemne połączenie. Do tego chrupiące orzechy pekan.



Składniki:

  • połowa dużego mango
  • 50g sera brie
  • garść orzechów pekan
  • garść mieszanki sałat
  • łyżeczka miodu
  • czubata łyżeczka musztardy francuskiej
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:


Mango obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ser brie również pokrój na kawałki. Sałatę a następnie mango oraz ser ułóż na talerzu. Posyp orzechami. Na koniec polej winegretem czyli wymieszaną musztardą z miodem oraz oliwą z oliwek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz