Ten pyszny batonik można zrobić
samemu w domu. Jest banalnie prosty w przygotowaniu. Możemy z masy
kokosowej formować rozmaite kształty. Najlepiej smakują
schłodzone.
Składniki:
- wiórki kokosowe (200g)
- masło (75g)
- cukier puder (5 łyżek)
- śmietana 36% (5 łyżek)
- czekolada gorzka (tabliczka)
- czekolada mleczna (tabliczka)
Sposób przygotowania:
Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem
pudrem masłem oraz śmietanką. Formować batoniki i wstawić do
lodówki na około godzinę. Czekoladę rozpuścić i zanurzać w
niej batoniki za pomocą patyczka. Odstawić by czekolada stężała.
Użyłam durszlaka oraz patyczków do szaszłyków aby batoniki były równo pokryte czekoladą. Na stół położyłam papier do pieczenia aby niczego nie wybrudzić.
Uwielbiam takie smakołyki, tym bardziej,ze wiem co w nich jest.!!!!
OdpowiedzUsuńuwielbiam kokos i czekoladę, więc to batoniki dla mnie:-)
OdpowiedzUsuńwww.kuchniaipodroze.blogspot.com
ten w porównaniu do kupczego to smakuje bomastycznie :D a przepis na własnego snicersa masz?
OdpowiedzUsuń