Można powiedzieć, że bomba
witaminowa. W smaku lekko orzechowa z aromatem wina i przypraw.
Wspaniała na włosy, skórę oraz paznokcie.
Składniki:
- roszponka (opakowanie, około 125g)
- cebula (1 sztuka)
- czosnek (2 ząbki)
- masło (50g)
- wino białe wytrawne (50ml)
- gałka muszkatołowa, rozmaryn oraz sól
- 3 szklanki bulionu warzywnego
Sposób przygotowania:
Cebulkę podsmażamy na maśle,
dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy winem i
mieszamy. Dodajemy roszponkę i chwile gotujemy w małej ilości
płynu. Gdy zmniejszy swoją objętość zalewamy bulionem i całość
doprowadzamy do wrzenia. Na koniec miksujemy (najlepiej blenderem) i
doprawiamy solą, rozmarynem i gałka muszkatołową. Całość można
podać z grzankami i kleksem śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz