Sałatka
z pieczoną dynią na ciepło a do tego delikatna mozzarella oraz
wyrazista w smaku rukola. Wszystko zwieńczone miodowym winegretem i
podprażonymi pestkami dyni. Ta sałatka zdecydowanie umiliła mój
dzień.
Składniki:
- mała dynia piżmowa
- kulka mozzarelli
- 2 garście rukoli
- 2 łyżki pestek dyni
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Dynię
(razem ze skórką) pokrój w plasterki. Skrop lekko oliwą z oliwek
i wstaw do piekarnika na około 30-40 minut aby ją podpiec.
Przygotuj winegret. Miód wymieszaj z musztardą francuską a
następnie dodaj oliwę z oliwek. Na talerzu ułóż rukolę, porwaną
mozzarellę oraz dynię. Polej winegretem oraz podprażonymi pestkami
dyni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz