poniedziałek, 30 marca 2020

Czekoladowe brownie z fasoli. Nie zawiera 14 głównych alergenów.


To brownie nie zawiera 14 głównych alergenów. Nie znajdziecie tu jajek, nabiału, glutenu. Produkty te zastąpiłam fasolą, bananami oraz kakaem. Ciasto jest bardzo czekoladowe idealnie współgra z owocami leśnymi np. malinami czy jeżynami.

Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanej fasoli
  • 2 banany
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki kakao
  • pół szklanki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i wysmaruj tłuszczem. Ciasto przełóż do małej foremki i piecz 30 minut w 180ºC. Na koniec posyp czekoladowymi kropeczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz