Przygotowanie
wartościowego posiłku jeszcze nigdy nie było takie proste.
Dodatkowo zupa jest smaczna i pełna witamin. Wolna od 14 głównych
alergenów oraz low FODMAP.
Składniki
na około 6 porcji:
- 6 małych cukinii
- 300g szpinaku baby
- 200ml mleka kokosowego
- szklanka ryżu
- 2 marchewki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 1,7l bulionu
Sposób
przygotowania:
Ryż
ugotuj w osolonej wodzie. Cukinię oraz marchewkę pokrój w kostkę.
Podsmaż na oliwie z oliwek a następnie zalej bulionem i gotuj aż
marchewka będzie miękka. Na końcu zmiksuj z szpinakiem oraz
mlekiem kokosowym. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką
muszkatołową. Podawaj z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz