poniedziałek, 9 marca 2020

Pyszna zupa z cukinii, szpinaku oraz mleka kokosowego. Przepis na zupę low FODMAP.



Przygotowanie wartościowego posiłku jeszcze nigdy nie było takie proste. Dodatkowo zupa jest smaczna i pełna witamin. Wolna od 14 głównych alergenów oraz low FODMAP.



Składniki na około 6 porcji:
  • 6 małych cukinii
  • 300g szpinaku baby
  • 200ml mleka kokosowego
  • szklanka ryżu
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1,7l bulionu


Sposób przygotowania:

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Cukinię oraz marchewkę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie z oliwek a następnie zalej bulionem i gotuj aż marchewka będzie miękka. Na końcu zmiksuj z szpinakiem oraz mlekiem kokosowym. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawaj z ryżem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz