U
mnie ostatnio bardzo często pojawiają się na śniadanie. Smażenie
tak cienkiego omleta ma swoje plusy. Przygotowuje się go dosłownie
w minutę. Jeżeli patelnia jest dobrze rozgrzana jajka ścinają się
praktycznie od razu. Smażone na odrobinie masła smakują idealnie.
Serwowane z warzywami takimi jak rzodkiewki, papryka, ogórki,
pomidor czy awokado stanowią niskowęglowodanowy bogatobiałkowy
posiłek.
Składniki:
- 2 jajka
- łyżeczka masła
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
W
miseczce ubija lekko widelcem jajko, dodaj sól, pieprz i wlej na
rozgrzaną patelnię z wcześniej roztopionym masłem. Smaż aż
jajka się zetną. Następnie usmaż kolejne jajko (nie musisz używać
dodatkowego masła ponieważ na patelni pozostanie jeszcze trochę
tłuszczu po poprzednim omlecie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz