Czy
kasza gryczana musi być tylko dodatkiem do dań wytrawnych? Ostatnio
spróbowałam kaszę gryczaną w formie owsianki. Dwu smakowa,
pierwsza dyniowa z korzennymi przyprawami oraz druga czekoladowa.
Razem dały bardzo smaczne połączenie. Faktem jest, że
konsystencja gryczanki jest bardzo ciekawa i może nie każdemu
podpaść do gustu, dlatego z osobami, które miały okazję skosztować stwierdziliśmy, że można ją kochać albo nienawidzić.
Składniki:
- szklanka kaszy gryczanej
- 2 szklanki wody
- pół szklanki ugotowanej lub upieczonej dyni
- imbir, kurkuma, gałka muszkatołowa, cynamon
- łyżeczka masła orzechowego
- łyżka kakaa
- szklanka mleka
- stewia do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę
ugotuj w dwóch szklankach wody. Po ugotowaniu podziel na dwie
części. Pierwszą zmiksuj z dużą ilością przypraw, dynią,
stewią oraz połową szklanki mleka. Drugą z kakaem, połową
szklanki mleka, stewią oraz masłem orzechowym. Podaj w pucharkach
przekładając warstwami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz