Kolejna
odsłona puddingu chia. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam te małe
ziarenka. Zawsze myślałam, że trzeba je gotować. Jakie było moje
zdziwienie, że wystarczy zaleć je dowolnym płynem i odstawić.
Pamiętajcie jednak by przygotować je odpowiednio. Dokładne
informacje znajdziecie w tym poście.
Składniki na 2 porcje:
- 1/5 szklanki nasion chia
- 4/5 szklanki mleka
- banan
- płaska łyżka masła orzechowego
- pół łyżeczki kurkumy
Sposób przygotowania:
Banana
rozgnieć widelcem i wymieszaj z kurkumą oraz masłem orzechowym.
Dodaj nasiona i zalej mlekiem. Odstaw na chwilę a następnie
wymieszaj. Powtarzaj czynność co jakiś czas przez 10 minut a
następnie odstaw pudding na co najmniej 2 godziny do lodówki a
najlepiej na noc.
Chia z kurkumą i masłem orzechowym - połączenie brzmi ciekawie i kusi, by spróbować :)
OdpowiedzUsuńwłasnie do mojej plki z przprawami trafiły nasiona Chia...jestem ostrozna w ich uzyciu, ale przepis mnie zachęca aby wypróbowac:-)
OdpowiedzUsuń