Idealna jako danie główne,
przygotowana z dużej ilości warzyw oraz wołowiny. Doprawiona sporą
ilością papryki słodkiej oraz czosnku.
Składniki:
- 500g chudego mięsa wołowego
- pomidory z puszki (400g)
- 2 marchewki
- pietruszka
- 3 papryki (ja użyłam 2 czerwone, jedną zieloną
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 600g ziemniaków
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- łyżka oleju rzepakowego
- 3 liście laurowe, sól, pieprz, papryka słodka (3 łyżki)
Sposób przygotowania:
W dużym garnku, na oleju podsmaż
posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy
lekko zmiękną dodaj mięso i jeszcze chwile podsmażaj. Zalej wodą
(około 1,5l), dodaj liście laurowe i gotuj przez 1,5 godziny.
Następnie dodaj pokrojone w kostkę warzywa (ziemniaki, pietruszkę
oraz marchewkę. Dopraw solą, pieprzem oraz słodką papryką. Gotuj
kolejną godzinę. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz