czwartek, 23 kwietnia 2020

Dietetyczna zupa gulaszowa z dużą ilością warzyw.






Idealna jako danie główne, przygotowana z dużej ilości warzyw oraz wołowiny. Doprawiona sporą ilością papryki słodkiej oraz czosnku.

Składniki:

  • 500g chudego mięsa wołowego
  • pomidory z puszki (400g)
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 3 papryki (ja użyłam 2 czerwone, jedną zieloną
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 600g ziemniaków
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka oleju rzepakowego
  • 3 liście laurowe, sól, pieprz, papryka słodka (3 łyżki)

Sposób przygotowania:

W dużym garnku, na oleju podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy lekko zmiękną dodaj mięso i jeszcze chwile podsmażaj. Zalej wodą (około 1,5l), dodaj liście laurowe i gotuj przez 1,5 godziny. Następnie dodaj pokrojone w kostkę warzywa (ziemniaki, pietruszkę oraz marchewkę. Dopraw solą, pieprzem oraz słodką papryką. Gotuj kolejną godzinę. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz