Sezon
na kalarepę już rozpoczęty. Z kalarepy można przygotować takie
potrawy jak zupy np. oberiba, sałatki, surówki lub może stanowić
zdrową przekąskę. Kiedyś ktoś zaproponował mi kanapkę w której
zamiast chleba jest plaster kalarepy. Byłam lekko niepewna smaku,
jednak był to strzał w dziesiątkę. Takie kanapeczki gościły by
u mnie bardzo często niestety w Anglii bardzo ciężko dostać
kalarepę.
Składniki:
- kalarepa
- dowolny dodatek zawierający białko – u mnie ser kozi, ser żółty, szynka
- dowolny dodatek warzywny – u mnie rzodkiewka, awokado oraz oliwki
Sposób przygotowania:
Obierz
kalarepę i pokrój ją w plasterki. Na wierzch ułóż dowolne
dodatki białkowe (ser, szynka, jajko, warzywa strączkowe, tofu)
oraz polepszające walory smakowe (oliwki, awokado, rzodkiewka,
zioła)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz