Bez
mleka, bez jajek a bardzo kremowy oraz czekoladowy. Naprawdę nie
spodziewałam się tak super smaku i konsystencji. Awokado zawiera
sporo tłuszczu ale tym w zupełności się nie martwimy, ponieważ
akurat te tłuszcze przyniosą nam wiele korzyści. Nawet na diecie
odchudzającej warto sięgać po ten owoc. Badania wykazały, że
osoby, które spożywały dziennie połowę awokado miały niższe
BMI niż te, które go unikały.
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- banan
- 2 czubate łyżki kakao
- czubata łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
Awokado
przekrój na pół, wyciągnij pestkę. Miąższ awokado i banana
rozgnieć widelcem a następnie zmiksuj wszystkie składniki. Przełóż
do pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń