Ogórkowa
o bardzo wyrazistym smaku. Faktem jest że jedyny tłuszczyk pochodzi
z łyżki z oliwy z oliwek. Taką odchudzoną wersję często
przyrządzam w domu jako pierwsze danie. Zawsze to dodatkowa porcja
warzyw. Dodatkowo zawiera żywe kultury bakterii, które są
niezmiernie ważne w prawidłowym funkcjonowaniu naszych jelit.
Składniki:
- 8 ogórków kiszonych
- 3 średniej wielkości marchewki
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 4 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- cebula
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Na
oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekana cebulę a następnie
czosnek. Dodaj tartą na grubych oczkach marchewkę. Zalej wodą.
Dodaj kaszę jaglaną i gotuj aż ta napęcznieje. Na koniec dodaj
tarte ogórki oraz wodę po ogórkach. Dopraw solą i pieprzem.
Zapowiada się pysznie.
OdpowiedzUsuńPycha!!!
OdpowiedzUsuń