Dlaczego
lepiej jest zjeść grejpfruta zamiast pić z nich sok? Odpowiedź
jest bardzo prosta, ponieważ cały grapefruit zawiera błonnik
pokarmowy w tym dużo pektyn. Mogą one przyczynić się nie tylko do
powstania uczucia sytości po spożyciu ale również obniżyć
poposiłkowy wzrost glukozy we krwi. Czyli dwa w jednym,
niskokaloryczny deser, który zmniejszy ryzyko późniejszego
podjadania.
Składniki:
- 2 grapefruity
- łyżeczka miodu
- czubata łyżka wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Grapefruita
przekrój na pół następnie nożykiem ponacinaj w środku tak by
łatwiej było wyciągnąć miąższ łyżeczką. Polej miodem i
wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC
na 20 minut aż skórka zacznie się przypiekać. Po wyciągnięciu z
piekarnika posyp wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz