Zamiast
zwykłego tłuszczu (margaryny, masła, oleju) użyłam awokado, jest
to dobre rozwiązanie dla osób, które muszą stosować dietę
niskotłuszczową. Dodatkowo ciastka zawierają dużo błonnika oraz
cynamon co nie będzie skutkować wysokimi skokami cukru we krwi.
Składniki:
- awokado
- łyżka kakao
- 2 jajka
- 2 cm imbiru
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki stewii
- pół szklanki mąki pełnoziarnistej
- pół szklanki płatków owsianych
Sposób
przygotowania:
Awokado
rozgnieć widelcem. Imbir zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce: awokado, kakao, jajka,
imbir, proszek do pieczenia, stewię, mąkę oraz płatki owsiane.
Nakładaj łyżką porcje ciastek na blaszkę do pieczenia wyłożoną
papierem. Piecz 10-15 minut w 180ºC
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz