Sezon grillowy na pewno rozpoczęty. Ser halloumi super reaguje na grillowanie. Chrupiący z wierzchu rozpływający w środku. Do tego słodka papryka i mieszanka sałat z zielonym pesto.
Składniki:
- 100g sera halloumi
- papryka czerwona
- garść mieszanki sałat
- łyżeczka zielonego pesto
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- łyżeczka soku z cytryny
Sposób
przygotowania:
Łyżeczką
oliwy z oliwek natrzyj paprykę, lekko posól i popieprz. Na
rozgrzanego grilla ułóż ser oraz paprykę. Kiedy ser zarumieni się
przewróć go na drugą stronę. Paprykę ugrilluj z każdej strony.
W tym czasie możesz przygotować winegret. Pesto wymieszaj z sokiem
z cytryny oraz łyżeczką z oliwy z oliwek. Wymieszaj z sałatą. Na
talerzu ułóż sałatę z winegretem, halloumi oraz pokrojoną w
paski paprykę. Podawaj z grzankami lub krakersami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz