środa, 12 lipca 2017

5 składnikowa sałatka z buraków i kaszy jaglanej. Pyszna i zdrowa opcja na lunch.


Z racji tego, że ostatnio miałam bardzo mało czasu uwielbiam potrawy, które są pełnowartościowe oraz nie zajmują dużo czasu by je przygotować. Zajmowanie się malutką córeczką, układanie jadłospisów, zaleceń żywieniowych oraz prowadzenie bloga to nie lada wyzwanie. Dodatkowo jestem w trakcie procesu rejestracji w HCPC (Health and Care Professions Council) co idzie bardzo opornie. Wniosek wysłałam w marcu i miesiąc temu dostałam odpowiedź, że muszę przedstawić dodatkowe informacje. Między innymi sylabus lub program nauczania aby porównać ramy nauczania w UK z Uniwersytetem Medycznym w Poznaniu. Było to ogromnie trudne, gdyż moja uczelnia nie posiada sylabusa w języku angielskim. Dlatego większość „wolnego czasu” spędziłam na przygotowywaniu dokumentów. Tak czy inaczej 3 dni temu wysłałam dodatkowe informacje i zobaczymy czy będą wystarczające.

Składniki:

  • 4 małe buraki (ugotowane i obrane)
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • natka pietruszki (3 posiekane łyżki)
  • mała czerwona cebula
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • pieprz

Sposób przygotowania:



Kaszę ugotuj w wodzie 1 do 2. Możesz wcześniej ją przepłukać wodą. Odstaw żeby ostygła. Cebulę zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj. Buraki również zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ziarna słonecznika podpiecz na suchej patelni. Pietruszkę posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz