piątek, 4 lipca 2014

Kruche ciasteczka cynamonowe z migdałami.

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 100g masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • łyżeczka cynamonu
  • migdały

Sposób przygotowania:



Żółtko utrzeć z cukrem, dodać cynamon, mąkę i masło. Ugnieść ciasto. Następnie formować kuleczki, które na końcu spłaszczamy i dekorujemy migdałami. Pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180ºC




5 komentarzy:

  1. O ,ładne ,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie proste ciasteczka!

    OdpowiedzUsuń
  3. takie na dwa kęsy do kawy lub herbaty z mlekiem:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie myślałam o ciasteczkach, Twoim chętnie się poczęstuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chętnie bym zjadła i to niejedno :)

    OdpowiedzUsuń