środa, 23 lipca 2014

Ciasteczka owsiane z orzechami

Takie ciasteczka to chwila moment do przygotowania:-) Dla mnie bardzo dobre na drugie śniadanie albo lunch. Zawsze twierdziłam, że lepsze domowe upieczone ciasteczko niż inna dziwna przekąska ze sklepu.


Składniki:

  • 150g dowolnych orzechów (ja użyłam mieszanki laskowych, włoskich i brazylijskich i migdałów)
  • szklanka płatków owsianych
  • jedno jajko
  • czubata łyżka masła
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:



Piekarnik nagrzać do 180ºC. Orzechy posiekać (nie trzeba bardzo drobno, ja lubię jak coś chrupie mi pod zębami). Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść ciasto. Nabierać łyżką namoczoną w wodzie porcje ciasta i formować z nich ciasteczka. Piec około 15 minut. Po upieczeniu najlepiej wyłożyć na kratkę by ostygły.


5 komentarzy:

  1. Pyszne domowe ciasteczka! I jakie zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobre ciasteczko nie jest złe :) Też bardzo takie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Są świetne ;) ciągle je robie ;) musze tylko wyliczyć ile kalori ma jedno ciacho ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Są super ciągle je robie ;)

    OdpowiedzUsuń