Omlety
to wyjątkowo szybki sposób na przygotowanie wysokobiałkowego
posiłku. Jednak zwykły omlet może nam się szybko znudzić.
Dlaczego by nie spróbować omleta faszerowanego w środku sałatką
grecką? Z sałatą, oliwkami, czerwoną cebulą, serem feta i
pomidorami? Moim zdaniem to idealny pomysł na lunch albo szybką
kolację.
Składniki:
- 3 jajka
- sól, pieprz
- garść mieszanki sałat
- 5 pomidorków koktajlowych
- garść oliwek
- 50g sera feta
- łyżeczka masła
Sposób
przygotowania:
Jajka
ubij widelcem razem z solą i pieprzem. Na średniej wielkości
patelni rozgrzej masło a następnie wylej mieszaninę jaj. Ogień
pod patelnią nie powinien być za mocny, gdyż omlet może się
wtedy spalić na zewnątrz i być jeszcze surowy w środku. Kiedy
jajka się zetną ułóż na nim sałatę, ser feta, posiekaną w
piórka cebulkę, pomidorki oraz oliwki. Złóż na pół i gotowe!!!
omlet.... pychota, zwykle jadałam słodkie, fajny pomysł taki wytrawny:-)
OdpowiedzUsuń