środa, 8 kwietnia 2015

Pieczony seler, czyli pomysł na kolację dla osób dbających o linię

W podobny sposób zazwyczaj pieczemy różnego rodzaju mięsa. Dlaczego nie spróbować tak z warzywami korzennymi. Ja upiekłam seler z dużą ilością gałki muszkatołowej i cynamonu. Pycha!



Składniki:

- 1 duży seler
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Selera należy bardzo dokładnie umyć. Najlepiej wyszorować szczoteczką. Następnie natrzeć przyprawami (solą, gałką muszkatołową i cynamonem) i polać oliwą z oliwek. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec około godziny w 180ºC. 


3 komentarze:

  1. Widze już ten przepis na kolejnym blog :) ciekawe ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe polączenie z cynamonem, który podobno pozwala lepiej spalać kalorie

    OdpowiedzUsuń