W podobny sposób zazwyczaj pieczemy różnego rodzaju mięsa. Dlaczego nie spróbować tak z warzywami korzennymi. Ja upiekłam seler z dużą ilością gałki muszkatołowej i cynamonu. Pycha!
Składniki:
- 1 duży seler
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Selera należy bardzo dokładnie umyć. Najlepiej wyszorować szczoteczką. Następnie natrzeć przyprawami (solą, gałką muszkatołową i cynamonem) i polać oliwą z oliwek. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec około godziny w 180
ºC.
Widze już ten przepis na kolejnym blog :) ciekawe ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
OdpowiedzUsuńciekawe polączenie z cynamonem, który podobno pozwala lepiej spalać kalorie
OdpowiedzUsuń