niedziela, 23 lutego 2014

Ziemniaki faszerowane

Składniki:

  • 8 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • pół sera pleśniowego
  • cebula
  • 2 łyżki cebuli prażonej
  • 4 łyżki orzechów włoskich
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:


Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ja użyłam ziemniaków, które zostały mi z poprzedniego obiadu. Należy je przekroić i wydrążyć delikatnie środek. Ziemniaki ze środka drobno pokroić i wymieszać z posiekanymi orzechami, cebulą, orzechami włoskimi i cebulą prażoną. Doprawić solą, sporą ilością pieprzu oraz natką pietruszki. Farsz nakładać na połówki ziemniaków i zapiekać około 20 minut w piekarniku w temp 180ºC



1 komentarz:

  1. pycha!!!, uwielbiam ziemniaki, pyry,kartofle... i jak jeszcze?

    OdpowiedzUsuń