niedziela, 21 lutego 2021

Pieczona rzodkiewka z czosnkiem – zdrowa przekąska

 


Tylko dla fanów rzodkiewek :-) Jedliście kiedyś rzodkiewkę na ciepło? Taka pieczona w oliwie z oliwek rzodkiewka to fajna słona przekąska lub dodatek do dania głównego. Nadal chrupiąca oraz pysznie czosnkowa.

Składniki:

  • 500g rzodkiewek

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • sól, grubo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki obierz i przekrój na pół. Przełóż do miski i wymieszaj z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem lub folią. Piecz około 45 minut (mieszając co 15 minut. Alternatywnie możesz użyć frytownicy na suche powietrze.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz