poniedziałek, 19 marca 2018

Frytki z marchewki z jajkiem na miękko. Pomysł na pyszne śniadanie.


Jajko na miękko nie każdy lubi. Ja uwielbiam maczać kawałki chleba lub warzyw w płynnym żółtku. Dlatego dlaczego by nie zanurzać serowych frytek z marchewki?

Składniki:

  • 2 duże marchewki
  • 20g tartego parmezanu
  • 2 jajka
  • pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:


Marchewkę obierz i pokrój ją w słupki. Lekko podgotuj (5 minut) Wyłóż na papier do pieczenia i posyp tartym parmezanem i posyp grubo mielonym pieprzem. Zapiecz aż ser się zarumieni (około 20 minut)

Jajka ugotuj na miękko. (3 minuty od zagotowania, ostudź w zimnej wodzie inaczej żółtko się zetnie)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz