Składniki:
- 4 duże ziemniaki
 - 300g serka wiejskiego
 - 200g łososia
 - pęczek szczypiorku
 - 3 łyżki oleju
 - sól, pieprz
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować szczoteczką i
dokładnie opłukać. Gotować przez pół godziny w osolonej wodzie.
Następnie odcedzić, posmarować olejem i wsadzić do nagrzanego
piekarnika (200ºC) i piec przez
około 45 minut aż ładnie się zarumienią. 
Łososia
posolić, popieprzyć i ułożyć na blaszce obok ziemniaków na
ostatnie 15 minut.
Teraz
pozostaje tylko wszystko ładnie ułożyć na talerzu. Ziemniaki
nacinamy na krzyż, nie do końca, tylko tak na 1/3 i ściskamy go od
spodu tak by się otworzył. Nakładamy serek wiejski (można go
doprawić solą i pieprzem) następnie kawałki łososia a na koniec
posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 



świetny pomysł:-)
OdpowiedzUsuń