Przepis niestety nie jest dietetyczny, natomiast przypomina
mi domowy obiad jaki babcia z miłością przygotowywała dla swoich wnuków. Kurczak
gotowany w śmietanie jest bardzo delikatny i cała potrawa aż się rozpływa w
ustach.
Składniki:
- 400g polędwiczek z kurczaka
- 400g kurek
- łyżka masła
- mała cebula
- ząbek czosnku
- 250ml śmietany 30%
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w
bardzo drobną kostkę cebulę a następnie czosnek. Dodajemy oczyszczone kurki i
smażymy około 5 minut. Całość zalewamy śmietaną doprawiamy solą, pieprzem i
podgrzewamy. Do sosu wkładamy polędwiczki z kurczaka i gotujemy około 15 minut.
Delikatne, pyszne, proste, cudne:)
OdpowiedzUsuń