piątek, 4 grudnia 2015

Omlet z pomidorkami koktajlowymi oraz mozzarellą – czyli wysokobiałkowe śniadanie



Prawdopodobnie przepis spodoba się osobom, które zwracają dużą uwagę na rozbudowywanie swojej masy mięśniowej. Jedzenie samych jajek nie jest zbyt dobrym pomysłem nie tylko ze względu na problemy zdrowotne, które mogą wystąpić w późniejszym czasie ale również przez ciągłą monotonię. Omlet z pomidorami i mozzarellą jest opcją, którą bez problemu można przygotować na śniadanie. Cudowny zapach no i smak:-)

Składniki:

  • 3 jajka
  • 150g mozzarelli (kulka)
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • mała cebulka
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:



Na patelni podsmaż na łyżce oleju pokrojoną w piórka cebulkę. Po chwili zmniejsz ogień i jeszcze chwilę przytrzymaj cebulkę by zmiękła. Dodaj pokrojone na pół pomidorki oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę. Całość zalej mieszaniną jaj i mleka doprawioną solą i pieprzem. Patelnię zakryj pokrywką i smaż do momentu aż jajka się zetną.



1 komentarz:

  1. po takim sniadaniu... mozna wyruszyć w daleka podróz np do Yorku:-)

    OdpowiedzUsuń